KEVÄTKYLVÖJÄ

Muutaman vuoden tauon jälkeen innostuin taas laittamaan kesäkukkien siemeniä esikasvatukseen. Helppoutensa vuoksi yksi kesäkukkasuosikkini on ehdottomasti mustasilmäsusanna. Olen saanut sen kukoistamaan aikaisemmin kerrostaloparvekkeellamme melko huonollakin hoidolla aina lokakuulle saakka, joten oli aika helppo valita tämä vanha tuttu kukka. Pidän mustasilmäsusannasta myös siksi, että se on hyvin runsas ja nopeakasvuinen ja siinä on kauniit kukat. Lisäksi tällä kasvilla saa tehtyä helposti näkösuojaa terassille tai parvekkeelle, mikäli sellaista sattuu tarvitsemaan. Siementen hankinnassa ongelmaksi oli ainoastaan muodostua se, ettei valkokukallisia susannoja meinannut löytyä mistään. Jouduin kiertämään lähes kymmenen eri kauppaa ennen kuin löysin etsimäni. Keltaiset mustasilmäsusannat ovat valkoisia huomattavasti yleisempiä ja niitä olisikin löytynyt melkein joka kaupasta, mutta valkoinen on näissä kukissa itselleni se ainut oikea väri. 


Mustasilmäsusannojen lisäksi olen esikasvattamassa jaloleinikkejä. Ne ovat myös suosikkikukkiani ja innostuin tilaamaan niiden siemeniä netistä. Aikaisemmin olen ostanut leinikit kukkakaupasta leikkokukkina, mutta ajatus koko kesän kukkivista leinikeistä omassa puutarhassa oli todella houkutteleva. Näistä minulla ei siis ole aikaisempaa kasvatuskokemusta, joten katsotaan miten käy.

Lisäksi laitoin ruukkuihin esikasvamaan äidiltäni saamamme tuoksumiekkaliljan sipulit. Niistäkään minulla ei ole aikaisempaa kokemusta, mutta toivottavasti ne kukkivat esikasvatettuina hieman aikaisemmin. Arvatkaa muuten, onko kodinhoitohuoneessamme tilaa enää pyykkihommille :)








Kommentit

Suositut tekstit